Virginia Cinelli

concertmeester sinds 2021

 

Virginia Cinelli, Italiaanse (geboren in Caïro), 23 jaar oud.  Haar passie ligt bij orkestmuziek uit de klassieke en vroeg romantische tijd. Op dit moment is zij werkzaam als concertmeester bij AMSO. In deze functie wil zij graag dat haar collega’s zich gesteund en op hun gemak voelen. 

Op dit moment doet zij een master opleiding muziekwetenschappen aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg, waar zij les heeft van Chris Duindam en Mara Oosterbaan. Als aanvulling op haar vioolstudie doet zij tevens onderzoek naar het proces achter muzikale interpretatie. 

In haar middelbare schooljaren is bij haar als kinderoppas haar interesse gewekt voor onderwijs. Tijdens haar oppaswerk heeft ze kinderen pianoles gegeven. Op dit moment geeft ze vioolles aan leerlingen in Amsterdam.

Ze houdt erg van muziekreizen en masterclasses waardoor ze andere violisten ontmoet en leert van verschillende muziekdocenten. Ze heeft vooral genoten van haar reizen naar Vittorio Veneto in Italië, waar zij gestudeerd heeft bij M. Maria Caterina Carlini. Ook heeft ze een masterclass gevolgd in Boswil, Zwitserland, bij prof. Detlef Hahn.

Als ontspanning en om rust te vinden is ze onlangs begonnen met roller skating. Ondanks het vele vallen geniet ze enorm van tochten door parken op zonnige dagen.

Cinelli-Virginia.png
Virginia Cinelli